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2008年4月22日 (火)

PJ Sushi workshop / PJ寿司ワークショップ

All around the world, the "sushi lifestyle" is getting very popular, healthy image, colorful, very graphic, to the eyes of foreigners sushis look like small pieces of art. It is maybe one of the the reason why even my Sister Nathalie who lives in the South of France near Montpellier wished to learn the basic of the technique of sushis.

Saturday she will reach Narita for one week in Japan  and as you already know if you are a regular visitor of this blog to make her dream come true  I organized a cooking atelier about how to make sushis next Tuesday 29th of April in a very charming "cooking loft" in Okusawa.

世界中で”お寿司”はポピュラーになってきました
ヘルシーなイメージ、彩り、グラフィック的に
外国人にとっては小さなアートみたいに映るのです。
南仏はモンペリエ近くに住む私の妹ナタリーまでもが
お寿司を学びたがったわけのひとつかも。

土曜日にナタリーは来日、一週間滞在します
彼女の夢を実現すべく、来週の火曜日、29日に
奥沢のとっても素敵な”クッキング・ロフト”で
お寿司のクッキングアトリエを企画しました。

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A Sushi shop in London...

ロンドンのとあるスシ・ショップ…


Today, Yuri and I went to "Sushi Koshiki" one of our favorite sushiasan in Takanawadai where our Sushi teacher Mr Matsumoto officiates to decide together the details of the atelier. As I wrote in a past post, Mr Matsumoto will demonstrate all the basics of the "sushi" from cooking and seasoning rice to creating the different kind of sushis at home.

今日、ユリと私は高輪台のお気に入りのお寿司屋さん、
私たちのお寿司の先生、松本さんが働いている
"鮨 子史貴(すし こしき)"に行き、アトリエの詳細を決めてきました。
以前書きましたように、松本さんは
調理の仕方、鮨飯の味付け、お家でできるお寿司のバリエ
”お寿司”の基本のすべてを披露します。


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PJ Meets Matsumoto-san at "Sushi Koshiki"

PJミーツ松本さん 鮨 子史貴にて

I choose to develop the concept of this atelier around 2 ideas "modern sushi style" and "Home party sushi"...So, after the basics and the techniques by Mr Matsumoto I will introduce some creative aspects : "Creative sushis" like "fusion temakizushi" (Grilled duck with yuzukosho sushi, Thai flavor,...),  "Euro-japanese gukanmaki" like "foie gras aburi gunkan" and some challenging desert sushis...using mochigome...

We will also work on the presentation of the sushi plates to create a nice impact during a party . We will use modern shape white plates and not traditional Japanese plates...I will introduce some simple plate decorating techniques (with seasonal flowers, leafs and sauces) and table setting details.

そしてパーティ用の印象的なお寿司の盛りつけを紹介します
モダンな型の白いお皿を使います、伝統的な日本の焼き物は使いません…
お皿の盛りつけのテクニックを紹介します(季節のお花、葉、そしてソースとともに)
それからテーブル・セッティングについて。

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Modern plates & New "Wa style"
モダンなお皿&ヌーベル”和スタイル”

And the last step will be enjoying together those sushi creations paired with Champagne, rosé wine and white wine.

If you feel interested we can still accept a few participants for this unique atelier. Check here for more information

そして最後にみんないっしょに作ったお寿司を
ロゼ、白のシャンパンとともに楽しみます。

ご興味のある人はぜひ。
わずかながら席が残っています
くわしくはこちら

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