« 2011年5月 | トップページ | 2011年7月 »

2011年6月 8日 (水)

Promenade gourmande à Margon/マルゴンでおいしいお散歩

Some pictures taken during our lunch-promenade at Margon, 15 km from our village on May 28...(For details, see Yuri's blog)

僕たちのビレッジから15キロほどのところにあるマルゴンで行われたランチ・プロムナード。そこで撮ったいくつかの写真を紹介しましょう。(詳細はユリのブログ Yuri's blogをみてね。)

 

Img_0018

Château de Margon on the top of the village...

ビレッジのてっぺんにあるシャトー・ドゥ・マルゴン

Img_0025

Beautiful cactus flowers on our way to the first step of the "trip"...

“旅”の最初の一歩に続く道に咲く美しいサボテン・・・

Img_0032

New leafs...

新緑…

Img_0055

Great weather...

最高のお天気…

Img_0057

In the garden of the Château.

シャトーの庭にて。

Img_0067

And for every step of the trip a different wine from Domaine de l'Arjolle, one of our favorite domains



立ち止まるたびに、僕たちのお気に入りのドメーヌのひとつ、ドメーヌ・ドゥ・ラルジョルからの違ったワインが楽しめる。

| | コメント (2)

Good season for jams.../ジャム作りの季節

One of the great pleasures of our region is the quality of the fruits and vegetables...End of May and beginning of June in all the markets you find lots of apricots...A good chance to make homemade jams...
Here is my first trial : Apricots Jam with fresh mint...
I also tried a version with vanilla beans...

この地方に住む大きな喜びの一つは、果物や野菜のクオリティの高さ。5月の終わりから6月のはじめにかけて、あちこちのマーケットでたくさんのアプリコットを見かけます。ホームメイドのジャムを作るいい機会ですね。:これは僕の最初の試作:フレッシュミント入りアプリコットジャム。そうそう、バニラビーンズのバージョンも試してみました。

First, cleaning the apricots.

ますは、アプリコットを洗います。

Img_6791

Then cutting and marinating with sugar, seeds and mint 6-8 hours

カットしてお砂糖、種、ミントと一緒に6−8時間漬けておく。

Img_6797

Then cooking 20-25 minutes...
Ready...

そして、20−25分ほどクッキング。さ、どうぞ。

Img_6808

Note : I had a request for the recipe of Summer pasta...

I am waiting for next time I cook it to publish it with pictures. The weather have not been good enough recently...a bit of patience...sorry...

追記:夏のパスタのレシピのリクエストが来ています。次回料理をした時、写真入りで紹介するつもりです。お天気が最近あまりよくないんで。ちょっとお待ちください。ごめんね。

| | コメント (1)