2013年7月18日 (木)
Asian food for a summer heat.../暑い夏に、アジアン料理
It is our third summer in the South of France...
Yes...already 3 years that I left Japan...
I am missing my friends cameramen, writers, people from magazines and medias, editors, cameramen, collaborators, former staff, teachers, students,...To all of you thank you! Thank you! I wish to have a chance to visit as soon as possible to meet you...
南仏で迎える3度目の夏。
そう、日本を離れてもう3年。懐かしいですね、僕の友達のカメラマン、ライター、雑誌やメディアの人たち、編集者、共同作業をした人たち、昔のスタッフ、先生、生徒。。。みんなにありがとう、ありがとう!みなさんに会えるチャンスができるだけ早くくるといいな、と願っています。
But by the way, the South of France, and particularly the Languedoc Roussillon and the city we live in, Béziers are very enjoyable, mainly from April to October...Now it's summer season everyday is " festival" here : music, theater food, wine, laughing, it's really fun.
さて、南仏、中でもにラングドック・ルシヨンや僕たちが住むベジエはとっても楽しげです。4月から10月にかけては特にね。今は夏のまっただ中、毎日がここではお祭り。音楽があって、演劇があって、食べ物に、ワイン、笑い声、本当に楽しいよ。
We have the chance to live in the most "Art de Vivre" spot in the city. Yesterday I bought a very fruity selection of tomatoes at the Wednesday bio market, just under our windows.
この町でもっとも『アールドヴィーヴル』らしい場所に僕たちは住むことができている。昨日は、ちょうど窓の下でオープンしている水曜ビオ市で、なんともフルーティなトマトたちを買った。
And this summer I don't know why, we enjoy cooking asian food. Let me introduce our lunch on this 18th of July, it is a Vietnamese sandwich. Absolutely delicious.
それになぜだかわからないけど、この夏はアジアン料理を楽しんでいる。7月18日のランチを紹介するね。これはベトナムサンドイッチ。すごく美味しいです。
In a warmed baguette we spread on both side an homemade garlic mayonnaise flavored with fish sauce.
Then we put on top some cold meat crumbled or sliced like magret de canard or cold chicken or roast beef (Chinese roast porc - char shiu porc- is the best). Salad leafs, carrot julienne marinated in fish sauce, sugar and rice vinegar then drained. Usually we use cucumber but today we used homemade watermelon skin pickles and fresh onion slices for the punch. Then, very important, mint leafs and fresh coriander...
That's great with a "Rosé frappé"...
あたたかくしたバゲットにフィッシュソースを加えたホームメイドのガーリックマヨネーズを両側に塗ります。
その上にコールドミート、たとえばマグレ・ド・カナルやチキンやローストビーフ(チャーシューが一番いい)のかけらかスライスをのせます。
サラダ菜、フィッシュソースと砂糖、ジュリアン式に米酢でマリネし水をきった人参。普段はきゅうりを使うんだけど、今日はホームメイドのスイカの皮のピクルスとフレッシュオニオンのスライスでパンチを効かせてました。それから、大切なのはミントとフレッシュコリアンダー。。。
ロゼ・フラッペとの相性は抜群!
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